top of page

תודה על ההרשמה

תמונת הסופר/תAvihay Shaked

מהר אדיר לחורפיש - טיול פשוט בגליל

אזור הר מירון והפסגות שסמוכות לו מלא במסלולי הליכה נהדרים שהודות לצל שיש במרביתם, טובים להליכה מרבית השנה למעט בימים החמים של הקיץ. כל אחד יכול למצוא לעצמו קומבינציה מתאימה בין שלל השבילים שבאזור. אחת האפשרויות הנהדרות לטיול באזור הוא טיול שמתחיל בהר אדיר ומסתיים בכפר הדרוזי חורפייש.

קראתי על המסלול בווריאציה המעגלית שלו בבלוג הנהדר "מסוף כרמלית" והתאמתי אותו לצרכים שלי בכך שהלכתי את האפשרות הקווית שלו שמצריכה שני רכבים אבל קצרה יותר משמעותית.

נוף של הר מירון מהר אדיר בטיול משפחה בגליל
הר חירם והמירון באופק בירידה מהר אדיר

בגדול ואם אני ככה צריך לאפיין את הטיול הזה בשורה אחת - זה טיול לא קשה אבל שמצריך קצת מאמץ. הוא לא מסובך בכלל לניווט אבל מצריך ערנות קלה בקטע אחד ספציפי. וזה בהחלט טיול מומלץ למטיילים שרוצים להרגיש את הרגליים אבל בלי להגזים מדי. אורך המסלול הוא בערך 4.5 ק"מ ומומלץ לטייל בו מהסתיו ועד סוף האביב. בימים גשומים וסוערים רצוי לא להגיע למסלול מחשש להחלקה.

המסלול מצריך שני רכבים והקפצת הרכב לסיום היא לא ארוכה ומצריכה נסיעה בין סמטאות הכפר חורפייש.

נקודת ההתחלה של המסלול - תחילת העליה להר אדיר, בחניון רכבים קטן ומסודר משמאל לכביש (וויז הר אדיר, אבל לא עולים עד למעלה בכביש).

נוף מהר אדיר ללבנון בטיול משפחתי בגליל
הנוף צפונה במהלך העליה

נקודת הסיום של המסלול - בחלקו הצפוני של הכפר חורפייש. אין לי נקודה מוגדרת בוויז אז הינה לינק לניווט עם המפות של גוגל לנקודה הזו.

איך הולכים? (הינה לינק למסלול ע"ג מפה)

תחילת המסלול בעליה על הסימון הירוק שמתחיל ממש מהחניה. פסגת הר אדיר מתנשאת לגובה של 1008 מטרים, והיא אחת הגבוהות באזור יחד עם פסגת הר חירם וכמובן המירון. בימי שלג בחורף מתמלאת פסגת הר אדיר בשלג והוא אופציה נהדרת במקום המירון שעמוס בד"כ. בכל מקרה, הטיפוס עם הסימון הירוק לא ממש קשה לדעתי ולמרות כמה קטעים תלולים מעט בסה"כ השביל מתחשב בהולכים בו. במהלך הסתיו ובעיקר בחודש נובמבר מתמלא השביל בסתווניות וורדרדות וכרכומים לבנים. לאורך העליה ניתן כבר להנות מהנוף היפה של הרי הגליל והלבנון.

פריחת סתווניות בהר אדיר בגליל
סתוונית מבצבצת במהלך הסתיו

סיום העליה במצפור שהוקם לזכרם של נופלי מלחמת לבנון השניה. במצפור לוחות אזכור לשמות החיילים והסברים על מהלכי המלחמה וכל זה מול כמה מאתרי הקרבות המרכזיים של המלחמה כמו מארון א-ראס ובינת ג'בייל. שמרו על כבוד המקום.

אחרי הפסקה קלה במצפור, נמשיך עם השביל הירוק שחוצה את הפסגה של ההר משמאל לבסיס צבאי קטן שנמצא עליה. עכשיו אנחנו כבר יורדים עם הפנים לכיוון דרום כשמולינו פסגות המירון והר חירם והרי הגליל העליון באופק. ממש בתחילת הירידה אפשר להבחין בסלע גדול ועליו המון מאובנים. זו הוכחה נהדרת לכך שפעם הכל היה פה ים... מהצפון ועד למכתשים ולהרי אילת, ים גדול כיסה הכל ובקרקעיתו נוצרו מאובנים בתהליך ארוך שקצת מזכיר יצירת שבלונות באמצעות פלסטלינה (זה הכי מוחשי שיכולתי לתאר).

נרד בזהירות בירידה שיכולה להיות קצת חלקה עד למפגש עם שביל כחול. נפנה ימינה עם השביל ונלך לאורך מטע תפוחים. שימו לב - הסימון הכחול נצמד לגדר המטע בקטע לא ממש נוח, אבל בתכלס יש שביל נוח ומקביל לו בחורש עד למפגש עם הסימון... זה קטע ממש קצר לא איזו דרמה של ניווט.

טיפ 1: אם בא לכם ממש לקצר את המסלול ואת ההקפצת רכב, אפשר לפנות שמאלה בכחול חזרה לכביש 899. תסתכלו במפה, זה ממש פשוט.

השביל הכחול נכנס בשלב מסויים לערוץ נחל פער. זהו נחל אכזב שזורם רק אחרי גשמים חזקים מאוד. ההליכה בנחל פער מוצלת ונעימה והיא לא כוללת דילוג בין בולדרים ומדרגות סלע ככה שהיא באמת תתאים לכולם. במהלך ההליכה בנחל נראה כמה עצי קטלב מרשימים ואהובים עלי במיוחד, טחב ירוק וטרי אם הגענו אחרי הגשמים ואפילו רקפות פה ושם אם הגעתם בעונה המתאימה.

סיום המסלול כמו שציינתי בחיבור הנחל עם הכפר חורפייש.

זרימות במערת פער בגליל
מערת פער נמצאת שם מתחת לשטפון ביום חורפי

טיפ 2: אם אתם כבר באזור, כדאי מאוד לבקר במערת פער. המערה במרחק הליכה ממש קצר מהרכב היא בעצם בור קרסטי שנוצר מהתמוטטות שכבת הסלע העליונה. בעונה היבשה הוא בור מרשים מאוד שניתן להגיע אליו באמצעות מדרגות שיש במקום. בעונת הגשמים אם תפסתם יום ממש ממש גשום הבור מנקז את כל הבקעה מסביבו קצת כמו החור באמבטיה וזה מראה ממש ממש מיוחד (כדי להגיע - וויז למערת פער).

זהו, צאו לטייל... ואם הגעתם לכאן במקרה אתם מוזמנים להרשם בראש העמוד כדי לקבל את הפוסט הבא ישירות למייל שלכם וגם לעקוב אחרי באינסטוש כדי לקבל עוד תוכן איכותי על טיולים.

7,460 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Commentaires


bottom of page